• 0

Категорија : Обавештења


  • 0

Обележавање школске славе Светог Саве

skolska slava sveti sava 2019

     Школска слава, Свети Сава, обележена је традиционално 27. јануара. Обележавање је почело литургијом у манастиру Грачаница са почетком у 9 часова. Литургији су присуствовали ученици и радници школе.

Затим се, обележавање школске славе наставило у школској сали од 11:30 часова резањем славског колача. Овогодишњи домаћин, учитељ Драган Крстић, предао је део колача домаћину за следећу годину, такође наставнику наше школе, Милану Максимовићу.

Након резања славског колача одржан је прикладан културно-уметнички програм који су припремили учитељи и наставници са својим ученицима. У извођењу програма учествовало је 150 ученика од првог до осмог разреда.

“Прочитај више”

Категорија : Прославе


  • 0

Промоција оралног здравља

oralno zdravlje kod dece skola kralj milutin      Стоматолози запослени у Дому здравља у Грачаници, одржали су данас у нашој школи кратко предавање на тему оралног здравља. Предавању, које има за циљ информисање и стицање знања о значају и начинима чувања оралног здравља, присуствовали су ученици четвртог разреда. Након предавања, сви ученици су, у циљу промоције оралне хигијене, добили и четкице за прање зуба.

Категорија : Обавештења


  • 0

Пројектна настава – одељење I/2

I/2 projekta nastava 2018/2019 - 1     Ученици I/2 разреда наше школе су у оквиру предмета Пројектна настава урадили први пројекат  на тему “Нек се види, нек се зна ко се лепо понаша”. Циљ овог пројекта је да се ученици упознају са правилима понашања, њиховим значењем и применом у различитим ситуацијама. 

“Прочитај више”

Категорија : Обавештења


  • 0

Пројекција филмова

nvo putevima sunca 1     У организацији невладине организације “Путевима сунца”, ученицима виших разреда наше школе приказани су филмови “Тагована” и “Не газите туђе снове”. Пројекција је одржана 28.11.2018. године.

 

Категорија : Обавештења


  • 0

Посета Метохији…

metohija-skola kralj milutin      Ученици четвртог и петог разреда наше школе, предвођени својим вероучитељима и наставницима, били су у једнодневној посети манастирима широм Метохије, која је имала за циљ упознавање са културно-историјским наслеђем нашег народа.

“Прочитај више”

Категорија : Посете и екскурзије


  • 0

Обележен Дан школе

dan skole kralj milutin       Дан школе, Свети Краљ Милутин, и ове године свечано је обележен 12. новембра. Обележавање је традиционално почело Светом Литургијом у манастиру Грачаница. Након литургије и ломљења колача, ученици наше школе извели су скроман културно-уметнички програм испред манастира.

“Прочитај више”

Категорија : Прославе


  • 0

Ученик генерације

ucenik generacijeНа састанку комисије за избор ученика генерације, увидом у дипломе ученика  са освојених такмичења из наставних предмета у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и признатих од стране тог министарства, и увидом у матичну књигу ученика, за ученика генерације школске 2017/2018 године, изабран је ученик 8/2 разреда, Димитрије Ракочевић.

У наставку можете погледати комплетан извештај комисије.

“Прочитај више”

Категорија : Обавештења


  • 0

Предавање о насиљу у породици

predavanje o nasilju u porodici - 1

     Припадници полиције из полицијске станице у Грачаници, одржали су ученицима од 5 до 8 разреда основне школе Краљ Милутин предавање на тему “Насиље у породици”. Уз видео презентацију, било је речи о томе како да ученици препознају насиље уколико га има, како да то пријаве и како могу да се заштите од истог.

Категорија : Обавештења


  • 0

Такмичења у школској 2017/2018. години

skolsko takmicenje kralj milutin       У наставку можете погледати резултате са школских, општинских и окружних такмичења из школске 2017/2018. године.

“Прочитај више”

Категорија : Такмичења


Школски календар

Категорије

Календар

јануар 2020.
П У С Ч П С Н
« мар    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Архиве