Корисни линкови

Драги ученици, предлажемо вам образовни материјал на интернету и то за:

 

СРПСКИ ЈЕЗИК

http://srpskijezik.rs/

Сајт Srpskijezik.rs је намењен ученицима, професорима, студентима и свим људима који воле језик и правилно изражавање, као и свима који воле да уче преко интернета, а који желе да науче граматику српског језика, да се припреме за школске обавезе или да обнове своја знања. У менију Тестови можете решити мноштво тестова из српског језика који су груписани по областима и нивоима знања.

Вокабулар   http://www.vokabular.org

Пројекат је замишљен као волонтерски и отворен је за све који су за сарадњу. Развојна верзија слободног сервиса Вокабулар са општим речником и могућностима претраживања је доступна на адреси.

http://kakojecakaze.com/

Сви бисмо волели да нам је боље. Да имамо боље услове рада, да су плате веће, да су деца заинтересована и пажљивија у школи, да су родитељи вољни да сарађују…

 

МАТЕМАТИКУ

 http://www.arhimedes.co.rs/Математичко друштво “Архимедес” је специјализовано стручно друштво у области васпитања и образовања које првенствено окупља младе математичаре и друге љубитеље математике и рачунарства разних узраста.

http://www.coolmath4kids.com

На овом изузетно занимљивом веб сајту можете пронаћи мноштво математичких игара, слагалица, мозгалица, лекција, проблема и речника намењених деци, родитељима и наставницима.

http://www.odrazi-se.org/

Занимљив сајт на хрватском и српском језику где можете да пронађете анимиране лекције из математике за све старије разреде (од петог до осмог) основне школе.

A кад смо већ код математике, запамтите да се знање множи дељењем smile 

 

СТРАНЕ ЈЕЗИКЕ

http://www.pdictionary.com/

Интернет речник са сликама је намењен почетницима који желе да направе прве кораке у учењу страног језика. Речник је базиран на сликама и на забавни начин приказује појмове разврстане у више категорија. Тренутно постоје речници за енглески, француски, немачки, италијански и шпански језик. Осим учења, на овом веб сајту можете и проверити своје знање на више начина.

http://www.onlinerecnik.com/

Оnline rečnik је један од најбржих и најкомплетнијих онлине речника који има могућност превођења између енглеског, француског, немачког и српског језика. Речник има и детаљна појашњења речи и појмова, изговор енглеских речи и фраза, превод целог текста, превод жељеног текста у секунди, лексикон речи израза, spell checker, граматику енглеског језика.

http://learnenglish.britishcouncil.org/en/

Вежбајте енглески језик…

http://anateacher.edublogs.org/

Учимо енглески са наставницом Аном

http://www.teachingenglish.org.uk/

Енглески и за наставнике.

 

БИОЛОГИЈУ

http://www.biologija.rs/

Сајт Biologija.rs намењен је и ученицима и љубитељима биологије. Овде се биологија приказује као веома интересантна наука а све са циљем да се олакша њено савладавање и усвајање нових знања. Када завршите са читањем датог текста урадите квиз знања и приуштите себи задовољство да сами себе оцените.

 

ХЕМИЈУ

http://www.svethemije.com/

Свет хемије је замишљен као научни портал на коме би сви они који воле хемију могли да размењују искуства, потраже помоћ, сазнају нешто ново или пронађу неки занимљиви материјал везан за ову науку. Идеја је да на овом сајту буде више интерактивног и мултимедијалног материјала и да се у рад на сајту укључи, на добровољној основи, што већи број људи струком и интересовањем везаних за хемију.

 

http://www.chemgeneration.com/

Главни циљ сајта Chemgeneration.com је да промовише хемију кроз разноврсност богатих мултимедијских садржаја, интерактивних илустрација, игрица и најмодернијих веб апликација, и да је уопште учини разумљивијом, посебно за млађу генерацију. Појединачна поглавља веб странице детаљно говоре о историји хемије, главним областима њене примене, и оним обећавајућим открићима за која се очекује да ће бити представљена у блиској будућности. Сајт нуди могућност приказивања садржаја на 11 језика, међу њима је и српски: http://www.chemgeneration.com/rs/.

 

ФИЗИКУ

http://www.dfs.rs/

Друштво физичара Србије је научно-стручна организација физичара, инжењера физичара и осталих који се активно баве физичким наукама и наставом физике на свим нивоима.

http://fizis.rs/

Веома користан сајт који могу користити како ученици, тако и наставници. Ученици могу да пронађу подсетнике за садржаје које су обрадили на часовима физике. Уз подсетнике дати су и линкови према презентацијама и видео клиповима. За претраживање можете да користите добро урађен навигациони мени који се налази са леве стране.
Поред садржаја намењених ученицима, на страницама овог сајта (мени Наставници) можете да прегледате и материјале за наставнике основних школа и гимназија.

 

ХИПЕРТЕКСТУАЛНА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ПОЈМОВА ИЗ ФИЗИКЕ, ХЕМИЈЕ, БИОЛОГИЈЕ

НАУКА  http://nauka.rs/

Сајт Nauka.rs бави се науком која нас окружује, популаризацијом науке и развијањем што више интересовања за њу. Теме овог сајта су астрономија, биологија, физика, хемија, роботика, а посебно обратите пажњу на одличне галерије слика и мозгалице.

Хемија http://hyperphysics.phyastr.gsu.edu/hbase/chemical

Биологија http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/biology

Физика  http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase
Енциклопедије је реализовала Georgia State University.

 

МУЗИЧКУ КУЛТУРУ:

http://www.zanimljivamuzika.com/

 

ШКОЛСКИ УЏБЕНИЦИ

Завод за уџбенике и наставна средства http://www.zavod.co.rs/
Креативни центар http://www.kreativnicentar.rs/
Klett http://www.klett.rs/
Едука http://www.eduka.rs/
Бигз школство http://www.bigzskolstvo.rs/
Герундијум  http://www.gerundijum.rs/


Уколико знате, сматрате и желите да на овим странама поставимо још неки занимљив сајт, јавите нам у нашој контакт форми.


Школски календар

Категорије

Календар

јануар 2020.
П У С Ч П С Н
« мар    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Архиве